«اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع ایران»- ج2
«اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع ایران»- ج2
نوشته شده توسط دکتر محمد حسن ربیعی در ساعت 17:16

جلد دوم کتاب مرجع اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع ایران (بیماری‌های غیر واگیر) به این كتاب، به‌عنوان مرجع رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتشر شد. در فصول 52 گانه جلد دوم کتاب، به بیماری‌های قلب و عروق؛ بیماری‌های متابولیک و غدد؛ اختلالات تغذیه‌ای؛ حوادث و سوانح (غیرعمدی و عمدی)؛ اختلالات و ناهنجاری‌های ژنتیکی؛ بیماری‌های مغز و اعصاب و اختلالات روانی؛ بیماری‌های آلرژیک؛ اختلالات چشم؛ بیماری‌های دهان؛ عوارض محیطی؛ و سایر آسیب‌ها و بیماری‌های غیر واگیر مانند دخانیات، اعتیاد، سلامت اجتماعی، کیفیت زندگی، عدالت در سلامت فقر، مهاجرت، حاشیه نشینی، مرگ مادران باردار، و مرگ‌های حول و حوش تولد پرداخته شده است.

همانند جلد نخست، با تأكيد بر تخصصي بودن كتاب، مسؤوليت نگارش هر فصل از این جلد به افرادی صاحب‌نظر- ترجیحاً اپیدمیولوژیست- در اين زمينه واگذار شد. 46 نويسنده در نگارش جلد دوم اين كتاب همکاری داشته‌اند.

به منظور یکپارچه‌سازی فصول کتاب، در طی امر ویراستاری، سعی فراوان شد که از وا‌ژه‌های تخصصی اپیدمیولوژی به صورت یکنواخت و بر اساس ویراست پنجم کتاب مرجع «فرهنگ جامع همه‌گیر شناسی (اپیدمیولوژی)» استاد گران‌قدر جناب آقای دکتر کیومرث ناصری استفاده شود. رسم‌الخط تدوین و نگارش واژه‌ها نیز بر اساس توصیه‌های فرهنگستان زبان و ادب پارسی تنظیم شد. بسیار تلاش شد که استقلال واژگان در کلمات مرکب رعایت گردد. در واژه‌گزینی و معادل‌سازی واژه‌های انگلیسی و لاتین به پارسی نیز دقت فراوان صورت پذیرفت. تا حد امکان معادل‌های انگلیسی و لاتین واژه‌های ذکر شده در متن، به صورت زیرنویس در پایین هر صفحه درج گردید. فرمت نگارش فصول مختلف کتاب و هم‌چنین منابع نیز یکسان‌سازی شد.

این کتاب به سرستی دکتر پروین یاوری، استاد گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تدوین شده است. ویراستاری کتاب نیز بر عهده‌ی دکتر حمید شریفی و دکتر حسام‌الدین اکبرین بوده است.



نظرات شما عزیزان:

حسن
ساعت13:21---5 شهريور 1393
با عرض سلام. می خواستم بگویم با نظر آقا یا خانم d را در مورد اینکه گفته اند هر بیماری با سلیقه نویسنده روبرو بوده و انسجام کلی ندارد به شدت مواقق هستم به طوری که در برخی فصول پیشگیری به صورت پیشگیری سطح اول و دوم و سوم بیان شده است در حالی که در برخی فصول پیشگیری بصورت پیشگیری کلی و اختصاصی بیان شده و یا برخی فصول بدون طبقه بندی خاصی پیشگیری را بیان کرده اند

d
ساعت8:59---20 مرداد 1393

با سلام
تالیف این کتاب با اینکه ضروری بود و انشجویان را از سردرگمی درمیاورد اما اشکالات نسبتا زیادی در برخی بخش ها دارد. برای مثال در جلد اول بیماری سالمنلوزهای غیرتیفوئیدی کاملا کپی از کتاب اپیدمیولوژی بیماری های شایع عزیزی می باشد. چن این کتاب قبلا توسط داطلبان خوانده شده به خوبی مشخص می شود که کدام مباحث کپی شده اند. هر بیماری با سلیقه نویسنده روبرو بوده است و انسجام کلی ندارد برای مثال در برخی بیماریها تعاریف مشکوک و محتمل و قطعی در ابتدای فصل آرده شده و در برخی انتها و در برخی در وسط فصل. در کل نظم و ترتیب مطالب اصلا قابل قبول نیست. در برخی موارد مطالبی که در یک فصل نوشته شده اند همخوانی نداشته و در تضاد با هم هستند برای مثال در یکی از بیماری های واگیر(دقیق خاطرم نیست) در بخشی از آن گفته شده حساسیت به بیماری عمومی نیست و مختص گروه سنی ...... می باشد و صفحه بعدی گفته شده حساسیت به بیماری عمومی است و با سن مرتبط نیست.
برخی بیماریها اصلا شایع نیستند که در این کتاب آورده شده اند برای مثال گال بیماری شایعی در ایران نیست اما چون کار دانشجویی در یکی از دانشگاهها بوده استادشان آنرا به اسم خود در این کتاب چپ کرده است. این گونه سو استفاده ها نیز در این کتاب کاملا مشخص می شود(اگر انجام گرفته باشد). جلد دوم خوب است اما باز مشکلاتی را دارد که چون کتاب را کامل مطالعه نکرده ام قضاوتی نمی کنم.



نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



:: موضوعات مرتبط: اخبار انجمن، ،
:: برچسب‌ها: اپیدمیولوژی بیماری های شایع, ایران, ,